Maridatges i xefles dels vells tapers

MARIDATGES

Les reconegudes sommeliers Marta Arenas i Laura Masramon ens oferiran uns maridatges de vins de la DO Empordà i de caves catalans amb tapes i postres elaborats pel pastisser Jordi Reverter i el seu equip d'El Jardí. 

Ens explicaran i experimentarem com mariden els vins blancs i el cava amb formatges tendres, els vins negres amb pa amb tomata i llonganissa o xocolata, els vins rosats amb anxoves o els vins dolços amb foie-gras o amb xocolata. 

La característica comuna d'aquests vins és que estan embotellats amb taps elaborats al nostre territori.

ESPAI DE 'XICS-XECS'

Els vells tapers de Cassà, quan anaven en colla als hostals de muntanya a fer un tiberi o una xefla, deien que anaven a fer un xic-xec. Per això volem recrear un espai per poder tastar els plats que es cuinaven en aquells fogons populars on els tapers anaven a fer els xics-xecs.

Tastarem: bacallà amb cigrons i ou dur, pollastre amb tripes de bacallà, peus de porc amb cargols, conill amb pebrot i tomata, i pota i tripa de vedella. De postres, tastarem la coca del taper, creada pel pastisser local Jordi Reverter expressament per a aquesta Fira i l'acompanyarem amb garnatxa d'Espolla. 

L'Entitat Gastronòmica de Cassà, amb l'ajuda de cuiners i cuineres locals, aficionats a la cuina, seran els responsables de preparar les cassoles que podrem tastar a base de tiquets, al pati de Can Trinxeria, el dissabte per sopar i el diumenge per dinar.