Maridatges i xefles dels vells tapers

MARIDATGES

A la Fira del Tap del 2018, la reconeguda sommelier Laura Masramon ens va oferir uns maridatges de vins de la DO Empordà i de caves catalans amb tapes i postres elaborats pel pastisser Jordi Reverter i el seu equip d'El Jardí. 
Vàrem poder experimentar com mariden els vins blancs i el cava amb formatges tendres, els vins negres amb pa amb tomata i llonganissa o xocolata, els vins rosats amb anxoves o els vins dolços amb foie-gras o amb xocolata. 
La característica comuna dels vins que vàrem provar és que estan embotellats amb taps (de suro, no cal dir-ho) elaborats al nostre territori.

>> Consulta el programa de la Fira del Tap AQUÍ.

XICS-XECS

Els vells tapers de Cassà, quan anaven en colla als hostals de muntanya a fer un tiberi o una xefla, deien que anaven a fer un xic-xec. Per això a la Fira del Tap recreem un espai per poder tastar els plats que es cuinaven en aquells fogons populars on els tapers anaven a fer els xics-xecs.

L'Entitat Gastronòmica de Cassà, amb l'ajuda de cuiners i cuineres locals o aficionats a la cuina, són els responsables de preparar les cassoles que es poden tastar a base de tiquets al pati de Can Trinxeria el dissabte per sopar.

>> Consulta el programa de la Fira del Tap AQUÍ.